Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@06:42:30 GMT

۸ نشانه برای اینکه کامپیوتر شما هک شده است

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۲۹۲۸

به گزارش جام جم آنلاین، حتی اگر مدیر عامل یا مقام دولتی نیستید، باز هم ممکن است قربانی هکرها شوید. نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد شما مورد حمله قرار گرفته‌اید و در مورد آن چه باید بکنید.

۱- رایانه کندتر شروع به کار می‌کند

اگر رایانه شما به طور ناگهانی برای روشن شدن یا باز کردن برنامه‌ها به طور ناگهانی شروع به کار می‌کند، این می‌تواند نشانه‌ای از رسوخ بدافزارها، به ویژه کرم یا اسب تروا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق به این دلیل است که نرم افزارهای مخرب منابع CPU زیادی مصرف می‌کنند و این باعث می‌شود رایانه شما بیش از حد بارگیری شود و کندتر از حالت عادی کار کند.

با این حال، رایانه‌ها به دلایل دیگری از جمله عدم تعمیر و نگهداری، داغ شدن بیش از حد پردازنده و موارد دیگر نیز می‌توانند به شدت کند شوند.

۲- فن رایانه دائماً کار می‌کند

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای تشخیص اینکه آیا یک دستگاه یا دستگاه تلفن همراه دارای جاسوس افزار، بدافزار رمزنگاری یا سایر ویروس‌هایی است که از قدرت پردازشی استفاده می‌کنند توجه به دمای فیزیکی و عمر باتری دستگاه است بنابراین اگر تلفن شما ناگهان نیاز به سه یا چهار بار در روز شارژ شدن داشته باشد، فن آن بیش از نیمی از زمان روشن بودن کار می‌کند و همیشه در جیب یا کیف دستی شما داغ است، این می‌تواند نشانه این باشد که بدافزار روی دستگاه شما در حال کار کردن است.

۳- وب‌کم روشن می‌شود

اگر وب‌کم یا میکروفون شما خود به خود روشن می‌شود این می‌تواند نشانه‌ای از آلودگی. جاسوسان سعی می‌کنند شما را در موقعیت‌های مختلف ببینند و سعی می‌کنند گذرواژه‌های مختلف شما را هنگام تایپ آن‌ها بدست آورند.

۴-تغییرات چراغ ارسال و دریافت

شاخص دیگری که نشان می‌دهد شخص دیگری کامپیوتر شما را کنترل می کند چشمک زدن ارسال و دریافت داده‌ها هنگام کار کردن با رایانه است. چراغ ارسال و دریافت داده هنگام کارکردن رایانه شما یک علامت هشدار دهنده است.

۵- برنامه‌های شما فعال می‌شوند

یک روش شناخته شده برای جمع‌آوری داده‌ها تزریق کد مهاجم به برنامه مورد نظر است. در نتیجه ممکن است برنامه‌ای به آرامی اجرا شود یا مکرراً خراب شود. توجه داشته باشید: اگر این برنامه‌ها در تلفن شما هستند، ممکن است شخصی از شما جاسوسی کند.

۶- تبلیغات عجیب و زیاد

اگر به طور ناگهانی افزونه‌هایی برای مرورگر داشته باشید که یادتان نمی‌آید آن را نصب کرده باشید ممکن است دستگاه شما آلوده شده باشد. اغلب، این افزونه‌ها به مهاجمان کمک می‌کند تا از دسترسی خود به دستگاه شما درآمدزایی کنند. به طور مشابه، اگر به نظر می‌رسد صفحات وب رایانه شما پر از تبلیغات بازشو است، ممکن است آلوده شده باشید.

۷- اصلی شما تغییر می‌کند

اگر مرورگر وب خود را باز کنید و به جای صفحه اصلی معمولی خود به صفحه ناآشنا منتقل شوید، یا یک عبارت جستجو را در مرورگر خود وارد کنید، و در مرورگر دیگری لیستی از وب سایت‌ها برای عبارت جست‌وجوی شما ظاهر شود، این ممکن نشانه‌ای از نرم افزارهای جاسوسی باشد. این امر به ویژه هنگامی اتفاق می‌افتد که متوجه شوید تنظیمات مرورگر شما تغییر کرده است و قادر به تغییر تنظیمات نیستید.

۸- ابزارهای اسرارآمیز ظاهر می‌شوند

علائم دیگر نرم‌افزارهای جاسوسی بالقوه عبارتند از فایل‌هایی که در رایانه شما ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است متوجه شوید که نرم افزار آنتی ویروس شما یا برخی از ابزارهای سیستم روی رایانه شما پاسخگو نیستند یا به درستی کار نمی‌کنند.

چگونه از رایانه خود در برابر هکرها محافظت کنیم

بهترین راه برای جلوگیری از ویروسی شدن این است که یک برنامه معتبر ضد ویروس بر روی رایانه خود نصب کنید.

هیچ دلیل موجهی برای عدم استفاده از ضد ویروس وجود ندارد. اما در صورت آلوده شدن، نرم افزارهای جاسوسی می ‌توانند در پس زمینه مخفی شده و بی سروصدا اطلاعات شما را جمع آوری کرده و در دراز مدت هزینه زیادی برای شما داشته باشند که قابل مقایسه با هزینه‌ای که برای خرید آنتی‌ویروس می‌کنید نیست.

منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: هک هکرها بدافزارها نرم افزارهای جاسوسی نرم افزارهای رایانه شما نشانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۲۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بار‌ها شنیده‌ایم که هکر‌ها با سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی، موجودی حساب افراد را خالی کرده‌اند و متخصصان توصیه‌هایی برای پیشگیری از آن دارند، اما اگر قرار باشد چنین اتفاقاتی به روند همیشگی تبدیل شود چه؟ یعنی دنیایی را تصور کنید که قفل اطلاعات الکترونیکی ناگهان از کار می‌افتند!

این یک سناریوی علمی، تخیلی نیست. زمانی که رایانه‌های کوانتومی به اندازه کافی قدرتمند شوند، این نگرانی ممکن است به واقعیت تبدیل شود. این رایانه‌ها می‌توانند از ویژگی‌های عجیب دنیای کوانتومی برای رمزگشایی قفل‌هایی استفاده کنند که شکستن آنها برای رایانه‌های معمولی سال‌ها طول می‌کشد. ما نمی‌دانیم چه زمانی این اتفاق می‌افتد، اما بسیاری از مردم و سازمان‌ها در حال حاضر نگران سرقت اطلاعات رمزگذاری شده توسط مجرمان سایبری و ذخیره آن برای رمزگشایی رایانه‌های کوانتومی در آینده هستند.

با نزدیک شدن دوران ظهور رایانه‌های کوانتومی، رمزنگاران در تلاش‌اند تا طرح‌های محاسباتی جدیدی برای ایمن کردن داده‌ها در برابر حملات فرضی ابداع کنند. ریاضیات درگیر در این ماجرا بسیار پیچیده است، اما بقای دنیای دیجیتال ما شاید به همین تلاش وابسته باشد.

رمزگذاری ضد کوانتومی

نفوذ به سیستم‌های امنیتی آنلاین اغلب در یک مسئله ریاضی و در دو عدد خلاصه می‌شود که وقتی در یکدیگر ضرب می‌شوند، عدد سوم به دست می‌آید و این عدد کلید باز کردن قفل اطلاعات محرمانه است. با بزرگتر شدن این عدد، مدت زمانی که یک کامپیوتر معمولی برای حل این مشکل صرف می‌کند بیشتر می‌شود.

انتظار می‌رود رایانه‌های کوانتومی بتوانند در آینده این کد‌ها را خیلی سریع‌تر بشکنند. بنابراین، رقابت بر سر یافتن الگوریتم‌های رمزگذاری جدیدی است که می‌توانند در برابر یک حمله کوانتومی مقاومت کنند.

مؤسسه ملی استاندارد و فناوری ایالات متحده سال‌ها است که الگوریتم‌های رمزگذاری «ضد کوانتومی» را خواستار شده و با وجود تلاش‌های فراوان برای ایجاد چنین الگوریتم‌هایی، تعداد بسیار کمی موفق به قبولی در این آزمون شده‌اند. یکی از الگوریتم‌های پیشنهادی به نام «کپسوله‌سازی کلید ایزوژنی فوق منفرد» بود که در سال ۲۰۲۲ با کمک نرم‌افزار ریاضی ماگما (Magma) در دانشگاه سیدنی توسعه یافته بود و به طرزی باورنکردنی شکست خورد.

این رقابت امسال داغ شده است. در ماه فوریه، اپل سیستم امنیتی خود را در پلتفرم آی مسیج (iMessage) به روزرسانی کرد تا از داده‌هایی که ممکن است در آینده توسط رایانه‌های کوانتومی جمع‌آوری شوند محافظت کرده باشند. دو هفته پیش، دانشمندان در چین اعلام کردند که برای محافظت از رایانه کوانتومی اوریجین ووکانگ (Origin Wukong) یک «سپر رمزگذاری» جدید نصب کردند و تقریباً در همین زمان، پژوهشگری به نام ییلِی چن (Yilei Chen)  کشف کرد که رایانه‌های کوانتومی به طور بالقوه می‌توانند نوعی الگوریتم را که شکستن آن بسیار دشوار است، هک کنند. این الگوریتم مبتنی بر بخشی از ریاضیات است که آن را به «مشبکه» می‌شناسند و نکته جالب این است که روش‌های مبتنی بر شبکه در سیستم امنیتی جدید آی مسیج (اپل) نیز با همین روش، یعنی «الگوریتم استاندارد پساکوانتومی» رمزگذاری شده است.

الگوریتم مشبکه چیست؟

الگوی «مشبکه» متشکل از نقاطی است که مانند کاشی‌های کف حمام یا ساختار یک الماس به طور منظم تکرار می‌شوند، اگرچه شبکه‌ها می‌توانند ابعاد زیادی داشته باشند (بیش از دو یا سه)، اما همه آنها از یک ایده اولیه برای تکرار نقاط به روشی قابل پیش‌بینی پیروی می‌کنند.

بخش بزرگی از رمزنگاری مشبکه، بر پایه یک سؤال به ظاهر ساده است: اگر یک نقطه مخفی را در چنین شبکه‌ای پنهان کنیم چقدر طول می‌کشد تا شخص دیگری این نقطه مخفی را پیدا کند؟ این بازی مخفی‌کاری می‌تواند راه‌های بیشتری برای محافظت از داده‌ها ایجاد کند.

نوع دیگری از مشبکه که به «یادگیری با خطا» شناخته می‌شود بسیار پیچیده است و شکستن رمز آن حتی برای رایانه کوانتومی نیز دشوار است. با بزرگ شدن اندازه مشبکه، مقدار زمان لازم برای پیچیدگی آن حتی برای رایانه کوانتومی نیز به‌طور تصاعدی افزایش می‌یابد.

یکی دیگر از روش‌های رمزگذاری بر اساس دشواری فاکتورگیری اعداد بزرگ انجام می‌شود، اما مشکل دیگری به نام «مسئله زیرگروه پنهان» وجود دارد که ارتباط نزدیکی با این روش دارد و حل آن نیز بسیار دشوار است. این مسئله در بسیاری از زمینه‌ها از جمله علوم کامپیوتر و ریاضیات کاربرد‌های مهمی دارد.

رویکرد ییلی چن نشان می‌دهد که رایانه‌های کوانتومی ممکن است بتوانند مسائل مشبک را تحت شرایط خاص سریع‌تر حل کنند. بر همین اساس، کارشناسان نتایج او را بررسی کردند و به سرعت یک خطا پیدا کردند. پس از کشف این خطا، چن نسخه به‌روز شدۀ مقاله خود را منتشر کرد و به توصیف این خطا پرداخت.

مقاله چن باعث شده است که بسیاری از رمزنگاران به امنیت روش‌های مشبکه بی‌اطمینان شوند و برخی هنوز در حال ارزیابی هستند که چگونه می‌توان از ایده‌های چن برای رفع این خطا استفاده کرد.

نیاز به توسعه ریاضیات

مقاله چن طوفانی در جامعه کوچک رمزنگاری به پا کرد، اما در سطح جهانی تقریباً هیچ‌توجهی به آن نشد؛ شاید به این دلیل که شمار کمی از مردم ارزش این کار یا پیامد‌های آن را درک می‌کنند.

سال گذشته، زمانی که دولت استرالیا به سراغ یک استراتژی ملی کوانتومی رفت تا کشورش را در صنعت کوانتومی، جهانی کند، یک اشتباه بزرگ انجام داد: اصلا به ریاضیات نپرداخت! استفاده حداکثری از رایانه‌های کوانتومی و آمادگی برای گسترش آنها به آموزش عمیق ریاضی برای تولید دانش و تحقیقات جدید نیاز دارد.

این گزارش از پایگاه خبری دِکانورسیشن به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد
  • ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند
  • فرآیند استخراج طلا از رم های قدیمی کامپیوتر (فیلم)
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ بد‌افزار خطرناک PlugX در حال نفوذ به کامپیوتر‌ها است
  • چگونه در سال ۱۴۰۳ مدرک کامپیوتر آی سی دی ال بگیریم؟
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟